Hund

Hundminnen

Har ni också en drömhund? Alltså jag menar lite som en hund som ni kände när ni var liten och som alla andra hundar idag jämförs med? För mig var det morfars hund Nappe. En beagle som han hade som jakthund. Alltså den var så himla snäll och väluppfostrad. Jag minns en massa promenader vi tog tillsammans och jag minns hur vi lekte på åkern utanför mormor och morfars hus. Nappe var så himla enkel att ha och göra med. Det är i alla fall vad jag kommer ihåg av den hunden. Han är måttstocken som alla andra hundar mäts efter.

Olika bilder

Jag pratade med min mormor häromdagen och vi kan väl säga att hon och jag har inte riktigt samma bild av den hunden. Hon berättade om en julafton när vi fick vara utan julskinka för att Nappe helt enkelt norpade den direkt från bordet. Hon berättade om när han smet ut för att vi hade glömt stänga dörren och hur han skällande hade jagat en stackars brevbärare på cykel. Behöver jag säga att den brevbäraren inte var särskilt glad på mormor och morfar när Nappe väl tröttnat och vänt hemåt igen?

Kom inte överens med grannen

Mormor berättade även om grannen som Nappe inte gillade. Så fort han kom innanför dörren så morrade han och ställde sig och vaktade mormor. De kunde inte bjuda över honom och hans fru utan var helt enkelt tvungna att träffas hos dem istället. Eller som den gången när morfar skulle måla om lekstugan som de hade på tomten och Nappe var god till att välta ut färgen på gräsmattan. Och rulla sig iden. Han var inte så brunfläckig längre efter det. Mer en knallröd hund som gick runt och skvätte färg överallt. Garagegolvet hade fortfarande fotspår och fläckar kvar efter den händelsen när de sålde huset för många år sedan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *