Katt

Behöver katten blötmat?

Det är en djungel det där med vad katten ska äta. Torrfoder? Blötmat? Varför det ena eller det andra? Finns det ens något rätt eller fel? Nej det gör väl egentligen inte det. Det handlar mest om att känna sin katt och se vad den vill ha och vad den tycker om. De flesta katter älskar dock blötfoder och mår bra av att äta det. Dagens blötmat för katter är näringsrika och underlättar kattens matsmältning. Det finns en uppsjö olika sorters blötmat katt, alla anpassade för olika saker. Oavsett om du har en kattunge eller en seniorkatt så finns det mat för anpassad för just den ålder som katten befinner sig i. Det finns till och med blötmat anpassad för kräsna katter.

Blötmat katt med hög kötthalt

Riktigt bra blötmat katt har hög kötthalt, ger din katt rikligt med näring och goda förutsättningar framåt i livet. Våtfoder ser även till att katten får i sig vätska vilket ibland kan vara svårt. Därför rekommenderar många veterinärer just blötmat. Men katter är katter och vilka preferenser din katt har är egentligen det enda som spelar roll. Vill din katt hellre ha torrfoder så ge den det. Det viktigaste är trots allt att katten får i sig rätt mängd näring.

Portionspåsar gör det enklare

Nu för tiden gör många tillverkare även blötmat i portionsförpackningar. Detta för att katten inte ska få i sig vare sig för mycket eller för lite mat. Katten ska få i sig sina vitaminer och ge tillräckligt med näring. Andra fördelar med blötmat katt är att man kan värma den i mikron en stund för att locka fram aromer och ge katten en förhöjd upplevelse av sin måltid. Varför inte ge katten en trestjärnig Michelin-upplevelse? Du kan till och med servera maten i silverskål för att förhöja din favoritkatts upplevelse ytterligare. Vem vill inte skämma bort sin katt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *